Sjukdomar‎ > ‎

Droger

Droger som alkohol kan vara väldigt farligt i stora mängder. Om man dricker för mycket kan det hända att man tappar lite av sin förmåga om hur man ska bete sig ändå så dricker 58% av ungdomens tjejer alkohol och 65% av killarna. När man då dricker så ökar chansen att man ska råka in i slags mål och andra olyckor. Som tex de flesta som inte egentligen vill ha samlag under sina unga år har det oftast vid berusat tillhåll. Det kan också hända att man har samlag utan beskyd. Det beror på att alkoholet ger sig på hjärnan och försämrar dess sinnen som tex kan man få små minnesluckor och kan då tex inte komma ihåg festen kvällen innan.
   Alkohol kan ge många biverkningar som tex sömnstörningar, foster skador vid graviditet, cancerformer, leversjukdomar, högt blod tryck, olycksfall och våld.
   Sömnbrist: Alkohol påverkar din sömn på ett speciellt sätt vid små mängder alkohol så hjälper det en att somna in för dess bedövande medel. Men dom som är missbrukare utav alkohol måste använda alkoholens sövande medel i mängder för att kunna somna in och då hamlar dom i ett förgiftningstillstånd och då blir det väldigt svårt att väcka personen som sover. Det är därför man har svårt att väcka en full person och om en alkohols missbrukare inte dricker sin mängd varje dag (som increseras med längden pga beroendet) får sömnbrist
   Foster skadningar vid graviditet:


Comments